Pszichológiai és fejlesztő központ

Mosolygó

Mosolygó

TSMT (Tervezett SzenzoMotoros Terápia)

2016. január 02. - Kreatív pszichológia
 
dsc_0039.JPGA TSMT Szenzomotoros szemléletű, prevenciós és korrekciós jellegű idegrendszerfejlesztő terápia.

A TSMT-módszer alkalmazásával a primitív reflexprofil leépítésével, a korai mozgásfejlődésre jellemző mozgások újbóli átélésével, aktiválásával olyan alapkészségek fejleszthetők, amelyek beépülésével az idegrendszer magasabb integrációs szinten, a korábbinál érettebb, összerendezettebb módon tud működni. Ez a mozgásbeli ügyesedésen túl (nagymozgások, finommozgások, grafomotoros tevékenység, mozgáskoordináció, ritmusérzék, egyensúly...), a tanulási képességek (részképesség-gyengeségek, iskolaéretlenség, diszlexia, diszgráfia, ill. veszélyeztetettség, számolási nehézségek, beszéddel kapcsolatos problémák, figyelmi és emlékezeti gyengeségek...) fejlődésében, valamint szociális területen (nehéz irányíthatóság, kiszámíthatatlan/labilis együttműködés, a feladattudat és feladattartás hiányosságai, kialakulatlan szabálytudat, infantilizmus...) bekövetkező változásokban fog megnyilvánulni.
A TSMT terápia feladatsora a nagy és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja tovább az idegrendszert. A terápia menete kötött, feladatsorokba rendezett, a gyermek fejlődésének megfelelően fokozatosan nehezedik. A terápia mozgásfeladatai segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás, a lateralitás, a dominancia beérését. A TSMT terápia feladatsorai javítják a gyermek koncentrációs képességeit, megalapozzák, segítik a figyelem jobb irányíthatóságát, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitás fejlődését. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik kommunikációjuk és anyanyelvi készségeik. 

Bővebb információ és bejelentkezés: 06 26/362-877 (este 18.00 után)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr168877638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása